Ciasto czekoladowe z masą krówkową

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

To ciasto uzależnia:)

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki
    200 g gorzkiej czekolady
    115 g masła
    25 g kakao
    4 jajka
    180 g cukru
    140 g mąki
    1 mała puszka kajmaku
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciasto czekoladowe Kajmak

Ciasto czekoladowe z masą krówkową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Masło topimy w rondelku , dodajemy czekoladę i cukier, mieszamy na małym ogniu aż wszystko się rozpuści, następnie dodajemy kakao i studzimy.
    2.Do masy czekoladowej powoli dodajemy jajka , a na koniec mąkę z proszkiem do pieczenia.
    3.2/3 ciasta wykładamy do tortownicy o średnicy 26 cm. na wierzchu powoli rozkładamy połowę kajmaku, następnie resztę ciasta i znowu kajmak.
    6. Ciasto pieczemy przez 30 min ( nie dłużej) w temp. 170 st. C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować