Wafle z masą krówkową

4.7 (194 ocen)

  • 15 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Szybki, prosty i smaczny deser. Moje córeczki bardzo je lubią.
Znakomite na każdą okazję. Świetnie sprawdzą się np. na urodzinach czy kinderbalu :)

  • 15 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • puszka masy krówkowej ( ok. 400g)
    100 g masła,
    1 opakowanie wafli,
Wystaw ocenę:

4.7 (194 ocen)

Zobacz również:

Ciastka

Wafle z masą krówkową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło ucieram i partiami dodaję masę krówkową. Gotową masą przekładam wafle. Wafel na wierzchu pozostawiam suchy. Tak przygotowane obciążam deską do krojenia, aby wafle się skleiły i odstawiamy do lodówki na około 1 godz. Kroje na mniejsze kawałki :) Smacznego!

Porady

Masło musi być w temperaturze pokojowej, należy je wyciągnąć wcześniej z lodówki aby dobrze nam się utarło. Puszkę z masa kajmakową otwieramy i wstawiamy do naczynia z ciepłą wodą, mieszamy aby masa stała się bardziej lejąca, łatwiej ją będzie dodać do mała i utrzeć.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Impreza Urodziny

Podobne przepisy

To może cię zainteresować