Ciasto bez pieczenia z truskawkami i galaretką

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Zapraszam na błyskawiczne w wykonaniu ciasto na zimno. Lekko słodkie, orzeźwiające, doskonałe na upały. Równie dobre poza sezonem z wykorzystaniem innych owoców np. brzoskwiń z syropu, czy gruszek.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki ( na tortownicę 26 cm )
    - 350 gram okrągłych biszkoptów
    - 500 gram śmietany 12% lub 18 %
    - 3-5 łyżek cukru pudru ( w/g smaku )
    - 2 galaretki truskawkowe
    - 70 dag truskawek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Ciasto bez pieczenia z truskawkami i galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretki rozpuszczam w 750 ml gorącej wody, zostawiam do ostudzenia. Truskawki myje i pozbawiam szypułek, zostawiam na sicie do osuszenia.
    Śmietanę mieszam łyżką z cukrem pudrem, maczam w niej biszkopty i układam cegiełkowo na dnie tortownicy ( dwie warstwy) Resztę śmietany wylewam na biszkopty.
    Na wierzch układam truskawki i całość zalewam tężejącą galaretką.
    Ciasto wstawiam do lodówki i zostawiam na kilkanaście godzin, do całkowitego stężenia.
    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Galaretka Owoce Truskawki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Walentynki

Podobne przepisy

4.48 (157 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Ciasto z truskawkami i galaretką

4.48 (157 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Ciasto z truskawkami i galaretką

RedakcjaPP Pyszne i efektowne.

To może cię zainteresować