Margaretka – ciasto bez pieczenia

4.29 (265 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Ciasto, które totalnie rozkochało w sobie moją mamę i tak naprawdę to Ona jest teraz w domu mistrzynią w jego przygotowywaniu. Ciasto margaretka robi się błyskawicznie, a do jego przygotowania potrzebne tylko kilka składników, które przeważnie mamy pod ręką ( albo w sklepie za rogiem! ). Zarówno wygląd, jak i smak robią furorę! Gwarantuję, że po spróbowaniu stanie się jednym z Waszych ulubionych ciast, Gorąco polecam!

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    ( blacha ok. 24×30 cm )

    * gofry – 250 g ( mogą być oczywiście domowe! )

    * galaretka przezroczysta – 3 szt

    * galaretka cytrynowa – 2 szt

    * śmietana 30% – 600 ml

    * kruche ciasteczka z nadzieniem 310 g
Wystaw ocenę:

4.29 (265 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciasto z galaretka Galaretki

Margaretka – ciasto bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • MARGARETKA – CIASTO BEZ PIECZENIA 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    Przezroczyste galaretka rozpuszczamy w 600 ml wrzątku. Odstawiamy do wystudzenia i tężenia.

    Na spodzie blachy układamy gofry.

    Zimną śmietanę ubijamy na sztywno, a następnie cienkim strumieniem wlewamy galaretkę.

    Wylewamy na gofry, odstawiamy do lodówki na ok. 5 minut, a następnie układamy ciasteczka.

    Galaretki cytrynowe rozrabiamy w takiej samej ilości wrzątku, studzimy, odstawiamy do tężenia i zalewamy ciasto.

    Chłodzimy najlepiej przez noc.

    Jest pysznie!

Porady

Śmiało możemy użyć innego smaku galaretek.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować