Grillowane tosty z mięsem mielonym i cebulką prażoną

1.75 (4 ocen)

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Grillowane tosty z mięsem :) Jeśli jeszcze nie próbowaliście to gorąco zachęcam. Ja w zeszłym sezonie grillowym miałam okazję zajadać się nimi na pikniku u znajomych. Tak nam zasmakowały, że teraz przygotowuję je dość często. Jeśli nie ma pogody wystarczy patelnia grillowa i gotowe.

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - opakowanie chleba tostowego
    - 0.5 kg mięsa mielonego
    - 3 łyżki prażonej cebulki
    - 1 jajko
    - 1 łyżka kaszy manny
    - 2 ząbki czosnku
    - majeranek, sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

1.75 (4 ocen)

Grillowane tosty z mięsem mielonym i cebulką prażoną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do mielonego mięsa dodaję surowe jajko, prażoną cebulkę, przeciśnięty przez praskę czosnek, przyprawy i kaszkę. Wyrabiam ręką jak na mielone. Dość długo aby składniki się połączyły. Gotowym mięsem smaruję kromki z chleba tostowego, nakładam średnią grubość i dobrze przyklepuję nożem aby nie odpadło podczas grillowania. Tak przygotowane kromki układam na tackach do grilla, lub patelni grillowej mięsem do spodu. Grilluję na mocno rozgrzanym ogniu kilka minut ( w zależności od grubości posmarowanej warstwy mięsnej ) Trzeba sprawdzać, jeśli mięso straciło różowy kolor, a tost jest chrupiący, danie jest gotowe.

Porady

Tosty podaję na ciepło, zaraz po zgrillowaniu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chleb tostowy Mięso Cebula

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować