Chlebki z serem Feta

1.25 (4 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 20 min
  • Dla 8 osób
  • Średni

Takie chlebki również możemy przygotować na Święta jako dodatek do mięsa, zamiast zwykłego chleba.
Przygotowanie jest proste i szybkie. Każdy Sobie poradzi.

  • 20 min
  • Dla 8 osób
  • Średni

Składniki:

  • • 350 g mąki pszennej typ. 650
    • 1 ząbek czosnku
    • 230 g wody
    • 60 g oliwy z oliwek
    • 2 łyżeczki suszonych drożdży
    • 1 pęczek koperku
    • 1 łyżeczka soli
    • ½ łyżeczki pieprzu
Wystaw ocenę:

1.25 (4 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo

Chlebki z serem feta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ciasto 1. 1. Koperek drobno siekam, czosnek obieram, przeciskam przez praskę. Ser feta rozdrabniam widelcem, wsypuję pieprz i wszystko razem dokładnie mieszam.
    2. Drożdże rozrabiam w letniej wodzie.
    3. Do miski wsypuję mąkę, sól, wlewam wodę z drożdżami, oliwę z oliwek, wyrabiam ciasto i odstawiam na 30 minut w ciepłem miejsce.
    4. Następnie do wyrośniętego ciasta dodaję ser feta z czosnkiem i koperkiem, chwilkę wyrabiam do momentu połączenia się składników.
  • ciasto 2. 5. Ciasto wykładam na blat oprószony mąkę, dzielę na 8 kulek, rozpłaszczam dłonią. Placki układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, piekę w rozgrzanym piekarniku 15 minut w 200°C.
  • chlebki 3. 6. Chlebki gotowe.
    7. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kromka chleba

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Pieczenie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować