Chleb pszenny z sezamem bez wyrabiania

0 (0 ocen)

  • 5 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Mam dziś dla was przepis na przepyszny chlebuś bez wyrabiania który warto przygotować bo jest na prawdę tego warty

  • 5 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 szklanki mąki pszennej,
    2 szklanki letniej wody,
    1 łyżeczka cukru,
    1 płaska łyżka soli drobnej,
    1 opakowanie drożdży suszonych 7 g,
    3 łyżki oleju,
    3 łyżki sezamu
    dodatkowo :

    2 łyżki sezamu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Chleb

Chleb pszenny z sezamem bez wyrabiania - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • chleb 1. Do miski wsypać najpierw suche składniki następnie mokre woda nie może być gorąca lecz tylko letnia, wymieszać i odstawić na około godzinę aby podrosło
  • chleb 2. Po wyznaczonym czasie jak ciasto podrosło kolejny raz zamieszać i przełożyć do blaszki wyłożonej papierem, postawić do ponownego wyrośnięcia na 30 minut po wyrównaniu wierzchu i posypaniu nasion
  • chleb 3. Po wyrośnięciu ciasta w blaszce wstawić do nagrzanego piekarnika ustawionego na 210 stopni i piec 45 -50 minut do ładnego zarumienienia się wierzchu ciasta. Po ostygnięciu studzić na kratce
  • chleb 4. Wystygnięty chleb oddzielić od papieru i można bez problemu go kroić
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drożdże

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować