CHIŃSKIE JAJKA HERBACIANE

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Ten przepis czekał na swoją premierę wiele, wiele lat - od zawsze był w moim segregatorze, no a teraz zagościł na naszym stole. Jajka wyglądają naprawdę fajnie...

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - jajka gotowane na twardo: 6 sztuk
    - sól: 1 łyżeczka
    - sos sojowy: 2 łyżeczki
    - pieprz: 1 łyżeczka
    - czarna herbata lisciasta: 2 łyżki
    - anyż gwiazdkowy: 2 sztuki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki

Chińskie jajka herbaciane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotowane jajka ostudzić w zimnej wodzie i delikatnie obtłuc łyżeczką, tak aby całe pokryły się pajęczynką pęknięć - nie należy ich obierać.
  • 2. Do rondelka włożyć wszystkie składniki, ułożyć jajka i zalać wodą, tak aby przykryła jajka. Doprowadzić wodę do wrzenia i na wolnym ogniu gotować 20 minut.
  • 3. Przed podaniem jajka obrać, można pokroić lub podać w całości z dodatkiem majonezu, sosu czosnkowego, chrzanowego lub tatarskiego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Chińska Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować