Buraczki z majonezem

4.93 (183 ocen)

  • 50 min
  • Dla 6 osób

Odkąd sięgam pamięcią w moim domu często gościły buraczki zasmażane oraz te z majonezem. Kiedyś przyrządzała je moja mama, a teraz ja kontynuuję tradycję. Są pyszne i idealnie sprawdzają się jako dodatek do obiadu. Polecam!

  • 50 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 3-4 czerwone buraki
    1 cebula
    Dodatkowo:
    majonez
    sól, pieprz
    Opcjonalnie:
    odrobina cukru
Wystaw ocenę:

4.93 (183 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Majonez Buraczki

Buraczki z majonezem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraki należy upiec lub ugotować, a po ostudzeniu obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
    Cebulę drobno posiekać oraz następnie dodać do buraków.
    Całość połączyć z majonezem i doprawić do smaku.
    Tak przygotowane buraczki najlepiej smakują po uprzednim schłodzeniu w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Buraki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować