Buraczki chrzanowe z majonezem

5 (146 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Wspaniały dodatek do obiadu o wyrazistym aromacie chrzanu.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 średniej wielkości buraki
    2 łyżki chrzanu
    1 mała cebula
    3 łyżki majonezu
    Sól i pieprz
    1łyżeczka cukru
Wystaw ocenę:

5 (146 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Surówki Dodatki Buraczki

Buraczki chrzanowe z majonezem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Buraczki 1. Buraczki wkładamy do garnka, zalewamy wodą, solimy (1 łyżeczka soli) i gotujemy do miękkości. Studzimy.
  • Buraczki 2. Ugotowane buraczki obieramy najlepiej pod zimną wodą aby nie zabarwiły rąk. Ostudzone buraczki ścieramy na tarce o oczkach gdzie tniemy w plasterki lub tniemy nożem na plastry, a a plaster na 4 części. Buraczki muszą być w dużych kawałkach.
  • Buraczki 3. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, dodać do buraczków. Wymieszać z majonezem i chrzanem. Doprawić cukrem,solą i pieprzem.

Porady

Ilość chrzanu można zwiększyć lub zmniejszyć.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki Chrzan

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Wegańska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować