Bułki z musem pietruszkowym i zieloną soczewicą

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Takie pieczywo jest bardzo zdrowe i ma niezwykły smak.

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 szklanki mąki pszennej

    Pół szklanki zmiksowanej natki pietruszki

    Pół kostki drożdży

    1 i 1/3 Szklanki wody

    Pół łyżki cukru

    Łyżeczka soli

    Kilka łyżek oleju słonecznikowego

    ¾ szklanki ugotowanej zielonej soczewicy

    30 dag sera żółtego w plastrach
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Bułki

Bułki z musem pietruszkowym i zieloną soczewicą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Drożdże rozmieszaj z połową szklanki wody, 2 łyżkami mąki i cukrem odczekaj, aż objętość przygotowanego rozczyny podwoi się. Do dużej miski wsyp pozostałą mąkę, sól, wlej resztę wody,olej i wyrośnięty rozczyn. Wyrabiaj ciasto dokładnie około 15 minut. Przykryj je ściereczką i odczekaj, aż ponownie wyrośnie. Następnie uformuj z ciasta niewielkie bułeczki, na każdą połóż plasterek sera i posyp ugotowaną soczewicą. Piecz około 20 minut w temperaturze 190 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bułka Soczewica

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować