Bułeczki francuskie z oscypkiem i szynką

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pyszności z użyciem pamiątki przywiezionej z wakacji w górach. Roztopiony góralski serek z dodatkiem szynki parmeńskiej i warzyw, zamknięty w chrupiącym cieście francuskim smakuje obłędnie. Przekąska jest pyszna zarówno na gorąco- prosto z piekarnika, jak i podana na zimno. Na pewno zachwyci domowników i gości.

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Na 12 bułeczek:
    -2 opakowania xxl ciasta francuskiego (375 g)
    -3 serki wędzone typu oscypek
    -1 serek warkoczyk (korboc)
    -100 g szynki parmeńskiej
    -8 pomidorków koktajlowych
    -1 mała, biała cebulka
    -1 małe jajko
    -12 łyżeczek ketchupu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Bułki Ciasta francuskie Przekąski

Bułeczki francuskie z oscypkiem i szynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pokrojone składniki 1. Serki, szynkę i cebulkę kroimy w drobną kostkę. Pomidorki na plasterki.
  • Przed złożeniem 2. Oba płaty ciasta kroimy na 6 równych kwadratów. Każdy kwadrat smarujemy ketchupem zostawiając wolne brzegi. Wykładamy szynkę, posypujemy cebulką, układamy kilka plasterków pomidorka i posypujemy serem. Zawijamy i sklejamy rogi.
  • Bułeczki 3. Zaklejone bułeczki smarujemy z wierzchu roztrzepanym jajkiem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy przed około 20 minut. Smacznego!

Porady

-Zamiast serków górskich można użyć także sera pleśniowego, czy mozzarelli.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować