Francuskie bułeczki z podgrzybkami i cebulką

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Pyszne i błyskawiczne bułeczki z ciasta francuskiego z dodatkiem smażonych na masełku podgrzybków i cebulki. Świetnie smakują na ciepło i na zimno. Idealnie się nadają do zabrania na piknik, wycieczkę rowerową lub... grzybobranie.

  • 20 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -1 opakowanie ciasta francuskiego xxl (375 g)
    -1 duża cebula
    -1 żółtko
    -2 łyżki masła
    -40 dag obgotowanych podgrzybków
    -sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Bułki

Francuskie bułeczki z podgrzybkami i cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pokrojone grzyby i cebula 1. Cebulkę siekamy w drobną kostkę, podgrzybki również kroimy drobno. Masło roztapiamy na patelni, wrzucamy cebulkę, smażymy na rumiano, dodajemy grzyby, obficie doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy 5 minut ciągle mieszając.
  • Faszerowanie 2. Ciasto dzielimy na 15 prostokątów. Na środek każdego układamy farsz.
  • Przed upieczeniem 3. Zaklejamy przeciwległe brzegi tworząc sakiewki. Bułeczki smarujemy roztrzepanym żółtkiem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 20 minut. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Podgrzybki Cebula

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować