Budyń jaglany z wiśniami

4.4 (5 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Zapraszam na zdrowy budyń jaglany. W towarzystwie wiśni smakuje wyśmienicie. Polecam na słodki deser.

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 140 gram ugotowanej kaszy jaglanej
    10 łyżek mleka
    1 łyżeczka z czubkiem słodkiego kakao
    2 małe cukry waniliowe
    20 sztuk wiśni z kompotu bez pestek
    2 czubate łyżki ubitej śmietanki kremówki
    cukier różany
Wystaw ocenę:

4.4 (5 ocen)

Budyń jaglany z wiśniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wiśnie z kompotu przekładamy na sitko i odsączamy. Ugotowaną kaszę jaglaną ( ciepłą ) przekładamy do wysokiego pojemnika i wlewamy mleko, blendujemy na gładką masę. Wsypujemy kakao i cukier waniliowy, ponownie blendujemy. Masę przekładamy do pucharków i dekorujemy wiśniami i ubitą śmietanką oraz posypujemy cukrem różanym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować