Budyń jaglany z mango

5 (4 ocen)

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Uwielbiam mango. W każdej postaci, najlepiej w połączeniu z bananem i ananasem. Tym razem postanowiłam zrobić i sprawdzić jak smakuje mango z budyniem z kaszy jaglanej. Powstał zatem budyń jaglany z mango, niezwykle kremowy i taki prosty w przygotowaniu, w dodatku bez cukru!

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Budyń jaglany z mango / 2 porcje

    1/2 mango (świeże lub mrożone)
    1/2 banana
    około 200 ml mleka lub więcej
    1 woreczek ugotowanej kaszy jaglanej
    do dekoracji 2 łyżki ekspandowanej kaszy jaglanej
Wystaw ocenę:

5 (4 ocen)

Zobacz również:

Budynie

Budyń jaglany z mango - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotowaną i odcedzoną kaszą, jeszcze gorącą, przekładamy do blendera.
    Dodajemy obrane mango pokrojone na mniejsze części, banana.
    Całość miksujemy, stopniowo dolewając mleko, aby powstała konsystencja budyniu.
    Podajemy zaraz po przygotowaniu, posypane ekspandowaną kaszą jaglaną.

Porady

Budyń można posypać wiórkami lub chipsami kokosowymi

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza jaglana Mango Banany

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować