Brownie z masłem orzechowym

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Pyszne połączenie smaków :)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 g gorzkiej czekolady (u mnie z orzechami)
    1 kostka margaryny mlecznej
    3/4 szklanki cukru
    75 g mąki
    3 jaja
    pół szklanki wody
    2-3 łyżki masła orzechowego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Brownie z masłem orzechowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wodę z cukrem podgrzewać, cały czas mieszając, aż do rozpuszczenia cukru. Dodać połamaną czekoladę, a kiedy się rozpuści, pokrojoną na kawałki margarynę. Kiedy masa będzie jednolita, zestawić z gazu.  Przestudzić. Jajka zmiksować z mąką i cienkim strumieniem wlewać masę czekoladową. Blachę (ok. 20x25 cm) wyłożyć papierem do pieczenia i wlać masę. Masło orzechowe nałożyć niewielkimi porcjami na masę.

    Piec około 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Masło orzechowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować