Ciasteczkowe brownie z masłem orzechowym

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Ciasteczkowe brownie z masłem orzechowym z kawałkami czekolady - bajeczne połączenie słodyczy i smaku masła orzechowego. Takie ciasteczkowe brownie zasmakuje każdemu!

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    ( 20 x 24 )

    * czekolada gorzka - 200 g

    * czekolada deserowa - 100 g

    * masło min.82% - 200 g

    * cukier - 200 g

    * jajko - 3 szt

    * mąka pszenna - `140 g

    * masło orzechowe - 100 g ( + szczypta soli )

    * czekolada mleczna - 100 g

    * kruche ciasteczka, herbatniki - 100 g
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Brownie Ciastka

Ciasteczkowe brownie z masłem orzechowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    Na kąpieli wodnej roztapiamy masło, dodajemy połamaną gorzką czekoladę, odstawiamy do lekkiego wystudzenia.

    Jajka ubijamy dokładnie z cukrem, następnie dodajemy masę czekoladową, porządnie mieszamy rózgą.

    Dodajemy przesianą mąkę i pokrojoną w kosteczkę czekoladę deserową, a następnie ponownie mieszamy.

    Wylewamy powoli i równomiernie na blachę wyłożoną papierem.

    Z masła orzechowego z dodatkiem soli tworzymy kleksy na powierzchni masy z ciasta, w różnych odstępach.

    Układamy połamane kawałki mlecznej czekolady oraz ciasteczek.

    Pieczemy ok. 35 minut w 170C.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować