Brownie z malinami i masą serową

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Przygotowałam dzisiaj moje pierwsze brownie z malinami i masą serową.
Nie miałam świeżych owoców więc zrobiłam z mrożonymi. Wyszło równie smaczne , a połączenie gorzkiej czekolady i słodkich malin to zgrany duet.

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • Brownie;
    masło 200 g,
    mąka tortowa 100 g,
    cukier 1/2 szkl,
    jajka 4 szt,
    czekolada gorzka 200 g,

    Masa serowa;
    twaróg mielony 500 g,
    jajka 3 szt,
    budyń waniliowy 1/2 op,
    mąka ziemniaczana 1 łyżka,
    śmietana 18 % 1 łyżka,
    cukier 1/2 szkl,

    Polewa;
    czekolada gorzka 100 g,
    śmietana 30 % 50 ml,

    Dodatkowo;
    maliny 250 g,
    porzeczka czerwona 1/4 szkl, (do dekoracji),
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Brownie Jajko

Brownie z malinami i masą serową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Brownie z malinami i masą serową 1. Brownie;
    Masło rozpuścić w garnku i wymieszać z czekoladą do całkowitego rozpuszczenia, wystudzić.
    Jajka zmiksować z cukrem , dodawać porcjami mąkę oraz wystudzoną czekoladę z masłem.

    Masa serowa;
    Wszystkie składniki na masę serową zmiksować do połączenia.

    Na dno tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia przełożyć brownie, obłożyć malinami, na maliny wyłożyć masę serową.
    Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 50 minut.
    Po upieczeniu brownie obłożyć polewą czekoladową i udekorować owocami.

    Polewa;
    Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej z dodając śmietankę.

    Tortownica o średnicy 24 cm.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować