Przygotowałam dzisiaj moje pierwsze brownie z malinami i masą serową.
Nie miałam świeżych owoców więc zrobiłam z mrożonymi. Wyszło równie smaczne , a połączenie gorzkiej czekolady i słodkich malin to zgrany duet.
Brownie z malinami i masą serową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Brownie;
Masło rozpuścić w garnku i wymieszać z czekoladą do całkowitego rozpuszczenia, wystudzić.
Jajka zmiksować z cukrem , dodawać porcjami mąkę oraz wystudzoną czekoladę z masłem.
Masa serowa;
Wszystkie składniki na masę serową zmiksować do połączenia.
Na dno tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia przełożyć brownie, obłożyć malinami, na maliny wyłożyć masę serową.
Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 50 minut.
Po upieczeniu brownie obłożyć polewą czekoladową i udekorować owocami.
Polewa;
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej z dodając śmietankę.
Komentarze