BROWNIE idealne

4.48 (194 ocen)

  • 40 min

Przedstawiam przepis na BROWNIE idealne. Po wypróbowaniu wielu przepisów na to pyszne, mocno czekoladowe i wilgotne ciasto postanowiłam sama pokombinować i znaleźć ten jedyny najwspanialszy przepis! Udało się, więc postanowiłam się nim z wami podzielić ;)

  • 40 min

Składniki:

  • 400g gorzkiej czekolady (około 4 tabliczki)
    100g masła
    4 jaja
    225g cukru
    250g mąki
    pół łyżeczki soli

    +dodatki (u mnie dzisiaj mrożone maliny, ale mogą to być inne owoce lub nutella, masło orzechowe, mm's i inne cukiereczki)
Wystaw ocenę:

4.48 (194 ocen)

Brownie idealne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni na funkcji termoobieg.
    Prostokątną blaszkę wykładamy papierem do pieczenia.
    W kąpieli wodnej rozpuszczamy masło i czekoladę i mieszamy do połączenia się tych dwóch składników.
    Jaja ubijamy z solą aż zacznie się robić puszysta piana. Dodajemy cukier i mieszamy na pełnych obrotach. Nie musimy czekać aż masa czekoladowa ostygnie, można od razu dodać ją i szybko miksować znów na pełnych obrotach. Dodajemy mąkę i mieszamy albo szpatułką albo mikserem na małych obrotach do połączenia się składników. Wylewamy gęste ciasto na formę i posypujemy lub układamy składniki.
    Pieczemy bez składników około 20 minut, a ze składnikami 25 minut. Ciasto po upieczeniu na kilka minut zostawiamy w gorącym piekarniku a potem wyjmujemy je i zostawiamy do wystygnięcia. Brownie ma być mokre i klejące w środku. Nie obawiajmy się, że nie wyszło lub jest zakalec bo ono całe wygląda jak jeden wielki zakalec (czyli znów to co kocham najbardziej:P )

    SMACZNEGO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Gorzka czekolada Jajka Maliny

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować