Brownie z malinami

4.4 (5 ocen)

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Przepyszne brownie z malinami to doskonała bomba czekoladowa przełamana smakiem kwaskowych malin. Świetne połączenie, któremu trudno się oprzeć

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300 g czekolady (u mnie w proporcji 2/3 ciemnej i 1/3 mlecznej)

    150 g masła

    6 jajek

    6 łyżek cukru

    6 łyżek mąki

    250 g malin (mogą być mrożone)
Wystaw ocenę:

4.4 (5 ocen)

Zobacz również:

Brownie

Brownie z malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladę i masło rozpuszczam w kąpieli wodnej i odstawiam do wystygnięcia.

    Jajka ubijam z cukrem na puszystą, kremową masę. Zmniejszam obroty miksera o połowę i cały czas miksując dodaję rozpuszczoną czekoladę z masłem. Następnie dodaję mąkę i mieszam ciasto łopatką.
  • 2. Brownie wylewam na blaszkę (28x30cm) wyłożoną papierem do pieczenia. Na cieście układam maliny. Jeśli korzystasz z mrożonych malin, wybierz i odłóż około 10 sztuk, a resztę wrzuć do rondelka i podsmaż, aż sok się zredukuje. Wyłóż zredukowany sos malinowy i odłożone całe maliny na ciasto.

    Blaszkę wstawiam do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piekę 25-30 minut. Po tym czasie blaszkę od razu wyciągam z piekarnika i odstawiam ciasto do wystygnięcia.

    Brownie z malinami gotowe. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Maliny

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować