Brownie z malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Czekoladę i masło rozpuszczam w kąpieli wodnej i odstawiam do wystygnięcia.
Jajka ubijam z cukrem na puszystą, kremową masę. Zmniejszam obroty miksera o połowę i cały czas miksując dodaję rozpuszczoną czekoladę z masłem. Następnie dodaję mąkę i mieszam ciasto łopatką.
2.Brownie wylewam na blaszkę (28x30cm) wyłożoną papierem do pieczenia. Na cieście układam maliny. Jeśli korzystasz z mrożonych malin, wybierz i odłóż około 10 sztuk, a resztę wrzuć do rondelka i podsmaż, aż sok się zredukuje. Wyłóż zredukowany sos malinowy i odłożone całe maliny na ciasto.
Blaszkę wstawiam do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piekę 25-30 minut. Po tym czasie blaszkę od razu wyciągam z piekarnika i odstawiam ciasto do wystygnięcia.
Komentarze