Brownie czekoladowo-kawowe z malinami

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Brownie kawowo- czekoladowe to wypiek który zawsze wychodzi, no bo nie ma opcji, że może coś pójść nie tak, w połączeniu z malinami i polewą wywołuje natychmiastowy uśmiech na twarzy, pycha!

  • 40 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na formę 20/25 cm

    Brownie:

    20 dag gorzkiej czekolady

    15 dag masła

    ½ szklanki mąki pszennej

    3 jajka

    2 łyżki kawy naturalnej

    ¾ szklanki trzcinowego cukru muscovado

    15 dag świeżych malin



    Polewa:

    5 dag gorzkiej czekolady

    5 łyżek słodkiej śmietanki 18%
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Brownie czekoladowo-kawowe z malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło roztopić do płynnej konsystencji w rondelku. Nie gotować ! Do gorącego dodać połamaną na kawałki czekoladę, wsypać zmieloną naturalną kawę, odczekać 2 minuty i całość wymieszać szpatułką do połączenia.



    W misie miksera umieścić jajka, wsypać trzcinowy cukier i krótko zmiksować, dodać masę czekoladową z masłem, na niskich obrotach wymieszać, na sam koniec wsypać mąkę i ponownie wymieszać. Ciasto przelać do wyłożonej pergaminem blaszki, posypać malinami. Piec w nagrzanym do 180*c piekarniku przez 20-25 minut.

    Po upieczeniu wystudzić.
  • 2. Polewa:

    Śmietankę i połamaną czekoladę umieścić w miseczce nad gorącą parą wodną, wymieszać do płynnej konsystencji, gotową polewą udekorować brownie.

    Podawać z filiżanką aromatycznej kawy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Kawa Maliny

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Karnawał Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować