Brownie kawowo- czekoladowe to wypiek który zawsze wychodzi, no bo nie ma opcji, że może coś pójść nie tak, w połączeniu z malinami i polewą wywołuje natychmiastowy uśmiech na twarzy, pycha!
Brownie czekoladowo-kawowe z malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Masło roztopić do płynnej konsystencji w rondelku. Nie gotować ! Do gorącego dodać połamaną na kawałki czekoladę, wsypać zmieloną naturalną kawę, odczekać 2 minuty i całość wymieszać szpatułką do połączenia.
W misie miksera umieścić jajka, wsypać trzcinowy cukier i krótko zmiksować, dodać masę czekoladową z masłem, na niskich obrotach wymieszać, na sam koniec wsypać mąkę i ponownie wymieszać. Ciasto przelać do wyłożonej pergaminem blaszki, posypać malinami. Piec w nagrzanym do 180*c piekarniku przez 20-25 minut.
Po upieczeniu wystudzić.
2.Polewa:
Śmietankę i połamaną czekoladę umieścić w miseczce nad gorącą parą wodną, wymieszać do płynnej konsystencji, gotową polewą udekorować brownie.
Komentarze