Brownie

5 (4 ocen)

  • 50 min
  • Więcej niż 10 osób

Intensywnie wilgotne czekoladowe ciasto w sam raz do kawki.

  • 50 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • 300 g gorzkiej czekolady
    3 jajka
    250 g cukru
    200 g masła
    szklanka mąki
    szczypta soli
Wystaw ocenę:

5 (4 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Brownie

Brownie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W rondelku roztopić masło, dodać 200 g gorzkiej czekolady, zdjąć z ognia i mieszać aż do rozpuszczenia. Jajka z cukrem ubić na puszystą jasną masę, dodać przestudzoną czekoladę i dokładnie wymieszać. Resztę czekolady zetrzeć na tarce o grubych oczkach lub posiekać w kostkę. Do ciasta dodać mąkę, szczyptę soli oraz posiekaną czekoladę. Na blaszkę o wymiarach 20x30 cm wyścieloną papierem do pieczenia, wyłożyć ciasto i wyrównać powierzchnię. Wstawić do piekarnik nagrzanego do 160 C i piec około 35 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Gorzka czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować