Błyskawiczne Tiramisu

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Jest to wyśmienity i bardzo prosty do przygotowania deser, a w dodatku bez pieczenia! Smakuje pysznie po schłodzeniu więc świetnie sprawdzi się na ciepłe i gorące dni;)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500g Serka mascarpone
    500 ml Śmietanki 36%
    2 łużki gorzkiego kakao
    5 łyżeczek kawy rozpuszczalnej
    2 opak. Biszkoptów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Tiramisu Przekąski

Błyskawiczne tiramisu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Zaparzamy kawę w dwóch pełnych szklankach po ok.250 ml i nasączamy nią biszkopty.
  • 2. 2. Wykładamy biszkopty na spód naczynia.
  • 3. 3. Ubijamy całą śmietankę do uzyskania gładkiej masy następnie połowę z niej wykładamy na biszkopty.
  • 4. 4. Posypujemy całość gorzkim kakao.
  • 5. 5. Następnie wykładamy na to nasączone kawą biszkopty.
  • 6. 6. Pozostałą bitą śmietanę mieszamy z serkiem mascarpone, dwoma łyżeczkami zaparzonej kawy oraz pokruszonymi biszkoptami.
  • 7. 7. Masę przekładamy do naczynia.
  • 8. 8.Kroimy pozostałe biszkopty w drobną kostkę i układamy je na wierzch naszego tiramisu, posypujemy kakao.
  • 9. 9. Wkładamy do lodówki na 20-30 min. i gotowe:)

Porady

Dla osób które lubią słodsze desery polecam dodać do bitej śmietany trochę cukru.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować