Owocowe Tiramisu

4.5 (164 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Przepyszne tiramisu, orzeźwiające, lekkie, że aż chce się wziąć dokładkę :)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na formę 23 x 19 cm:

    1 opakowanie podłużnych biszkoptów "lady fingers" (200gr)
    250 gr mascarpone
    200 ml śmietanki 30 % lub 36 %
    4 łyżki cukru pudru
    200 gr truskawek + 1 płaska łyżeczka żelatyny
    200 gr brzoskwiń + 1 płaska łyżeczka żelatyny
    brzoskwinia i truskawki do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.5 (164 ocen)

Zobacz również:

Desery Tiramisu

Owocowe tiramisu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Owocowe Tiramisu 1. 1. Truskawki myjemy, pozbawiamy szypułek i blendujemy. W odrobinie gorącej wody rozpuszczamy żelatynę, następnie wlewamy ją do musu z truskawek, mieszamy i odstawiamy. Tak samo postępujemy z brzoskwiniami.
  • Owocowe Tiramisu 2. 2. W wysokim naczyniu ubijamy śmietankę, pod koniec ubijania dodajemy cukier puder oraz partiami mascarpone.
  • Owocowe Tiramisu 3. 3. Zaczynamy od musu brzoskwiniowego. Maczamy w nim biszkopty i układamy na dnie naczynia. Puste przestrzenie, delikatnie tylko zalewamy musem. Następnie wykładamy połowę masy z mascarpone.
  • Owocowe Tiramisu 4. 4. Teraz maczamy biszkopty w musie truskawkowym i układamy na masie, puste przestrzenie jak poprzednio delikatnie wypełniamy musem truskawkowym. Wykładamy resztę mas, wyrównujemy i chowamy do lodówki na co najmniej 3 h.
    Przed podaniem, na wierzchu układamy plasterki brzoskwiń i truskawek. Smacznego !!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brzoskwinie Truskawki Mascarpone Owoce

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować