Owocowe tiramisu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Truskawki myjemy, pozbawiamy szypułek i blendujemy. W odrobinie gorącej wody rozpuszczamy żelatynę, następnie wlewamy ją do musu z truskawek, mieszamy i odstawiamy. Tak samo postępujemy z brzoskwiniami.
2.2. W wysokim naczyniu ubijamy śmietankę, pod koniec ubijania dodajemy cukier puder oraz partiami mascarpone.
3.3. Zaczynamy od musu brzoskwiniowego. Maczamy w nim biszkopty i układamy na dnie naczynia. Puste przestrzenie, delikatnie tylko zalewamy musem. Następnie wykładamy połowę masy z mascarpone.
4.4. Teraz maczamy biszkopty w musie truskawkowym i układamy na masie, puste przestrzenie jak poprzednio delikatnie wypełniamy musem truskawkowym. Wykładamy resztę mas, wyrównujemy i chowamy do lodówki na co najmniej 3 h.
Przed podaniem, na wierzchu układamy plasterki brzoskwiń i truskawek. Smacznego !!!
Komentarze