Blok bardzo piernikowy

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Pachnący i pyszny wyśmienicie nadaje się na wigilię

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Jest to idealny, szybki deser na święta. Pachnie i smakuje wyśmienicie


    Składniki:

    ½ szklanki wody
    1.5 szklanki cukru szklanki cukru
    3 łyżeczki przyprawy do piernika
    250g margaryny
    2 szklanki mleka w proszku


    Kilka sztuk pierników w czekoladzie
    Rodzynki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Blok bardzo piernikowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko, cukier, masło i przyprawy do piernika przełożyć do garnka i podgrzewać na małej mocy palnika, aż składniki się połączą. (Nie doprowadzić do zagotowania).
    Ściągnąć garnek z pieca i miksując lub szybko mieszając trzepaczką dodać stopniowo mleko w proszku. Mieszać do otrzymania jednolitej masy. Na końcu wmieszać łyżką drewnianą pokrojone na małe kawałki Pierniki i rodzynki
    Masę wyłożyć do formy keksowej wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównać łyżką i wstawić do lodówki do stężenia na parę godzin.

Porady

Do bloku możemy dodać, żurawinę, orzechy lub migdały

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować