Bitki w sosie cebulowo- musztardowym

4.5 (177 ocen)

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 5 osób
  • Średni

Klasyczne bitki w sosie cebulowo- musztardowym, połączenie ostrej musztardy z słodką młodą .cebulką .

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 5 osób
  • Średni

Składniki:

  • karkówka wieprzowa 1 kg.
    musztarda 2 łyżki
    sól himalajska
    cebula biała młoda 3 sztuki musztarda sarepska 2 łyżki
    olej do smażenia
    pieprz czarny
    mąka
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Bitki Sosy

Bitki w sosie cebulowo- musztardowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć i pokroić na kotlety.Rozbić tłuczkiem.
    Posolić i oprószyć pieprzem.Przed smażeniem obtoczyć w mace.
    Smażyć na rozgrzanym tłuszczu .
  • 2. Cebulę obrać i pokroić w pióra.W czasie smażenia dodać cebulę .
    Podsmażone mięso wraz z cebulą przełożyć do garnka .W miseczce wymieszać łyżkę mąki z musztardą i wodą ,wlać do garnka z mięsem ,uzupełnić wodą ,tak aby zakryte było całe mięso.Dusić około 40 minut. Doprawić .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Mięso Musztarda

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować