REKLAMA

Bitki ze schabu w sosie pieczarkowym

wyświetlono: 9735 | dodany do książki kucharskiej: 6 | polecenia: 0

Bitki schabowe to łatwe danie na leniwy weekend lub do zabrania na obiad do pracy - odgrzane są równie smaczne. Połączyłam je z sosem pieczarkowym - delikatnie, smacznie, klasycznie:).

opublikowany: 15.01.2018
Udostępnij Pinterest
  • dla 4 osób
  • 60 min

Składniki:

  • 500 g schabu
    500 g pieczarek
    2 cebule
    2 marchewki
    1/2 selera
    1 pęczek koperku
    2 łyżki śmietany
    2. łyżki mąki
    sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, czosnek granulowany
    olej
Ocena:

(średnia 4.5 z 163 głosów)

Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki kroimy w plastry, cebulę w kostkę. Seler i marchew ścieramy na małych oczkach tarki. Koperek siekamy. Schab kroimy w plastry, każdy z nich kroimy na pół.
  • 2. Roztłukujemy, posypujemy z dwóch stron solą, pieprzem, papryką oraz czosnkiem. Podsmażamy na dużym ogniu z dwóch stron, do zarumienienia. Dodajemy warzywa, kiedy puszczą wodę dodajemy koperek, przykrywamy, dusimy przez około 30 minut.
  • 3. W szklance zimnej wody rozmącamy mąkę, wlewamy do garnka, dodajemy śmietanę, doprawiamy do smaku. Dusimy jeszcze chwilę aż sos zgęstnieje.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: ladygoga ladygoga

Bitki ze schabu w sosie pieczarkowym

Kruche mięso w aromatycznym sosie...

kategoria: Dania główne opublikowany: 24.08.2014 | wyświetlono: 15540 Książki kucharskie: 4 | Polecenia: 1
Dodane przez: gotowanietoproste gotowanietoproste

Bitki Schabowe W Sosie Pieczarkowym

Propozycja na pyszny jesienny obiad z mięskiem i pieczarkami :)

kategoria: Dania główne medaliony bitki Sosy sos pieczarkowy opublikowany: 06.10.2017 | wyświetlono: 9214 Książki kucharskie: 4 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE