Bitki schabowe w sosie musztardowym

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Wspaniale przygotowane mięso, w aromatycznym sosie. W sam raz do ziemniaków lub kaszy, na rodzinny obiad.

  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 plastrów surowego schabu
    2 łyżki przyprawy do mięs
    2 łyżki suszonego czosnku niedźwiedziego
    olej do smażenia
    Sos:
    1 szklanka śmietany ukwaszonej 15%
    3 łyżki musztardy
    2 łyżki posiekanego koperku
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Bitki Sosy

Bitki schabowe w sosie musztardowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Schab rozbijam tłuczkiem, posypuję przyprawą do mięs i czosnkiem niedźwiedzim, odstawiam na 1 godzinę. Smażę z obu stron na rumiano. Śmietanę podgrzewam, dodaje musztardę, mieszam, gotuję, gdy się zredukuje dodaje koperek, doprawiam solą i pieprzem. Podane bitki polewam sosem.

Porady

Do tak przygotowanego mięsa odpowiednie są nie tylko ziemniaki, ale także kasza, no i oczywiście surówka.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Musztarda Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować