Bigos z młodej kapusty

0 (0 ocen)

Bigos z młodej kapusty robi się niezwykle szybko, wystarczy 30 minut a smaczny i pożywny obiad mamy gotowy.

Składniki:

  • 1 mała główka młodej kapusty
    1 cebula (duża)
    20 dag kiełbasy wiejskiej
    kilka suszonych śliwek
    sól
    pieprz czarny
    ziele angielskie
    liść laurowy
    papryka wędzona
    kminek mielony
    1 łyżeczka miodu leśnego
    ok. 4 łyżki koncentratu pomidorowego
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Bigos

Bigos z młodej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę umyć, poszatkować, zalać ok. 2 szklankami wody, dodać liść laurowy i ziele angielskie oraz pokrojone suszone śliwki, dusić pod przykryciem przez ok. 20 minut aż zmięknie.
    W międzyczasie pokroić cebulę i kiełbasę w kostkę, podsmażyć na oleju.
    Dodać do kapusty, doprawić solą, pieprzem, kminkiem, papryką wędzoną.
    Na końcu wlać miód i koncentrat. Jeszcze chwilę dusić aż smaki połączą się. Podawać z pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Młoda kapusta Suszone śliwki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować