Bigos z kapusty pekińskiej z pulpecikami

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Bigos w smaku przypomina bigosik z młodej kapusty, jest słodko kwaśny, idealny na różne okazje, prosty i szybki w przygotowaniu.

  • 50 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • kapusta pekińska - 1 szt duża
    czosnek - 1 ząbek
    kiełbasa cienka -1 pętko
    pieczarki - 0,5 kg
    papryka - 3 szt
    cebula - 5 szt
    ogórki kiszone - 5 szt
    keczup pikantny 280 g
    Kuleczki :
    mięso mielone - 600 g
    jajko - 1 szt
    bułka tarta - 2 łyżki
    sól i pieprz
    tłuszcz do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Pulpety Bigos

Bigos z kapusty pekińskiej z pulpecikami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę pekińską, pokroić, przełożyć do garnka, podlać małą ilością wody, posolić, dusić na wolnym ogniu.
    Ogórki kiszone i kiełbasę pokroić w paseczki.
    Cebulę obrać, pieczarki umyć, osączyć i pokroić w plasterki.
    Papryki opłukać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w paski.
    Wszystkie składniki przesmażyć oddzielnie na tłuszczu, dodać do kapusty, razem z czosnkiem, poddusić.
    Z mielonego mięsa, formować małe kulki, obtaczać w tartej bułce, smażyć na złoty kolor, przełożyć do reszty składników, dodać keczup, przyprawić przyprawami do smaku, chwilę poddusić.
    Smacznego !
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

4.5 (149 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Bigos z kapusty pekińskiej

3.5 (2 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Bigos z kapusty pekińskiej

3.5 (2 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Bigos z kapusty pekińskiej

Krystyna32 Pyszne, aromatyczne i szybkie do przygotowania danie. 30 min

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Bigos z kapusty pekinskiej

To może cię zainteresować