Bigos z kapusty pekińskiej

3.5 (2 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pyszne, aromatyczne i szybkie do przygotowania danie.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • kapusta pekińska ok. 1 kg,
    kiełbasa 50 dag,
    marchewka 2 szt,
    cebula 2 szt,
    czosnek 2 ząbki,
    bulion 600 ml,
    koncentrat pomidorowy 4 łyżki,
    papryka słodka 2 łyżeczki,
    papryka ostra 2/3 łyżeczki,
    sól,
    pieprz,
    olej do smażenia,
Wystaw ocenę:

3.5 (2 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Bigos

Bigos z kapusty pekińskiej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obrać i posiekać, czosnek obrać i drobno posiekać, marchewki obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, kiełbasę pokroić w półplasterki, kapustę poszatkować. Na patelni, na oleju podsmażyć cebulę, czosnek, marchewkę i przełożyć do większego garnka. Następnie podsmażyć kiełbasę i również przełożyć do garnka. Całość zalać bulionem, dodać kapustę pekińską, paprykę słodką i ostrą i dusić około 20 – 25 minut. Na koniec dodać koncentrat pomidorowy, sól i pieprz. Całość wymieszać i jeszcze chwilę gotować.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

4.5 (149 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Bigos z kapusty pekińskiej

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Bigos z kapusty pekinskiej

To może cię zainteresować