Bigos z kapusty pekińskiej

  • wyświetlono: 893 |
  • dodany do książki kucharskiej: 8 |
  • polecenia: 0

Łatwy i szybki bigosik w przygotowaniu, z dużą ilością warzyw.

danusia19671
  • 3 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

1 - główka kapusty pekińskiej
1,5 - laski cienkiej kiełbasy
1- cebula
1 - pęczek szczypiorku
1 - marchewka
0,5 pęczka pietruszki
1/2 - pęczka koperku
sól
pieprz
wegeta
tłuszcz do smażenia
1 szkl wody

Sposób przygotowania przepisu:

Bigos z kapusty pekińskiej

  • 1. Cebulę obrać, pokroić z kiełbasą w kostkę, przesmażyć na tłuszczu.
    Marchewkę obrać, zetrzeć na tarce.
    Warzywa naciowe opłukać, pokroić.
  • 2. Kapustę pokroić, przełożyć do garnka, zalać wodą, doprowadzić do zagotowania.
    Następnie dodać do kapusty, przyprawy i pozostałe składniki, gotować na wolnym ogniu do miękkości kapusty.
    Kapustę pekińską drobno pokroić, przełożyć do garnka, gotować na wolnym ogniu.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

kapustabigospekinka
 

Komentarze

Podobne przepisy

bigos z młodej kapusty

Dodane przez: PolskaGotuje

BIGOS Z MŁODEJ KAPUSTY

Szybki i smaczny bigos z młodej...

Bigos z młodej kapusty

Dodane przez: Smaki Nati

Bigos z młodej kapusty

Smaczny bigos z młodej kapusty

Bigos z młodej kapusty

Dodane przez: kasi123a

Bigos z młodej kapusty

Potrawa jest szybka do zrobienia...

Bigos z włoskiej kapusty

Dodane przez: blog_magicznezyciemarty

Bigos z włoskiej kapusty

Oj marzył mi się taki bigos z młodej...

Bigos

Dodane przez: Marta Ryżek-Kalkowska

Bigos z młodej kapusty

Doskonały bigos na każdą okazję...

młoda kapusta

Dodane przez: Futka

Bigos z młodej kapusty

Propozycja na smaczny, lekki i...