Bigos z kapusty pekińskiej

  • wyświetlono: 1388 |
  • dodany do książki kucharskiej: 11 |
  • polecenia: 0

Łatwy i szybki bigosik w przygotowaniu, z dużą ilością warzyw.

danusia19671
  • 3 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

1 - główka kapusty pekińskiej
1,5 - laski cienkiej kiełbasy
1- cebula
1 - pęczek szczypiorku
1 - marchewka
0,5 pęczka pietruszki
1/2 - pęczka koperku
sól
pieprz
wegeta
tłuszcz do smażenia
1 szkl wody

Sposób przygotowania przepisu:

Bigos z kapusty pekińskiej

  • 1. Cebulę obrać, pokroić z kiełbasą w kostkę, przesmażyć na tłuszczu.
    Marchewkę obrać, zetrzeć na tarce.
    Warzywa naciowe opłukać, pokroić.
  • 2. Kapustę pokroić, przełożyć do garnka, zalać wodą, doprowadzić do zagotowania.
    Następnie dodać do kapusty, przyprawy i pozostałe składniki, gotować na wolnym ogniu do miękkości kapusty.
    Kapustę pekińską drobno pokroić, przełożyć do garnka, gotować na wolnym ogniu.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

kapustabigospekinka

Komentarze

Podobne przepisy

Bigos z kiszonej kapusty

Dodane przez: myszka23

Bigos z kiszonej kapusty

Smaczny, tradycyjny bigos. Pierwszy...

Bigos z włoskiej kapusty

Dodane przez: blog_magicznezyciemarty

Bigos z włoskiej kapusty

Oj marzył mi się taki bigos z młodej...

Bigos z młodej kapusty

Dodane przez: 2milutka

Bigos z młodej kapusty

Taki bigosik często robię gdy na...

Bigos z kapusty kiszonej

Dodane przez: Kuchnia Marty

Bigos z kapusty kiszonej

Ile gospodyń, tyle przepisów na...

bigos z młodej kapusty

Dodane przez: PolskaGotuje

BIGOS Z MŁODEJ KAPUSTY

Szybki i smaczny bigos z młodej...

Bigos z młodej kapusty

Dodane przez: mariwanna

Bigos z młodej kapusty

Bigos z młodej kapusty to danie...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE