Bigos z kapusty pekińskiej

4.5 (149 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Łatwy i szybki bigosik w przygotowaniu, z dużą ilością warzyw.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 - główka kapusty pekińskiej
    1,5 - laski cienkiej kiełbasy
    1- cebula
    1 - pęczek szczypiorku
    1 - marchewka
    0,5 pęczka pietruszki
    1/2 - pęczka koperku
    sól
    pieprz
    wegeta
    tłuszcz do smażenia
    1 szkl wody
Wystaw ocenę:

4.5 (149 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Bigos

Bigos z kapusty pekińskiej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obrać, pokroić z kiełbasą w kostkę, przesmażyć na tłuszczu.
    Marchewkę obrać, zetrzeć na tarce.
    Warzywa naciowe opłukać, pokroić.
  • 2. Kapustę pokroić, przełożyć do garnka, zalać wodą, doprowadzić do zagotowania.
    Następnie dodać do kapusty, przyprawy i pozostałe składniki, gotować na wolnym ogniu do miękkości kapusty.
    Kapustę pekińską drobno pokroić, przełożyć do garnka, gotować na wolnym ogniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Kapusta pekińska

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować