Biała kiełbasa pieczona w piwie

5 (1 ocen)

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Kiełbasa pieczona z cebulą i musztardą francuską z całymi ziarnami gorczycy

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 0,5 kg surowej białej kiełbasy
    3 cebule
    sól
    pieprz
    sproszkowana słodka papryka
    chili
    majeranek
    2 łyżki oleju
    1 łyżeczka miodu
    3 łyżki musztardy francuskiej
    0,5 szklanki piwa na miodzie
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Piwa Przekąski

Biała kiełbasa pieczona w piwie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule przekroić na pół, obrać i pokroić w plastry, wrzucić na rozgrzany olej, posolić, smażyć do zeszklenia. Dodać pieprz, paprykę, chili i majeranek do smaku, wymieszać i przełożyć do żaroodpornego naczynia.
  • 2. Kawałki kiełbasy nakłuć wykałaczką w kilku miejscach i bez rozcinania ułożyć na warstwie cebuli. Na wierzchu kiełbasy rozłożyć musztardę wymieszaną z miodem. Całość podlać piwem.
    Piec w temperaturze 180 stopni przez ok. 45 minut do ładnego zrumienienia.
  • 3. Po wyjęciu z piekarnika porozcinać kawałki kiełbasy. Podawać w naczyniu, w którym się piekła.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.5 (186 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Biała kiełbasa

To może cię zainteresować