Zapiekana biała kiełbasa w piwie

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapiekana biała kiełbasa w piwie to bardzo smaczna propozycja na święta wielkanocne i na szybki obiad po pracy.
Nie ma wiele pracy podczas przygotowania takiego dania, smakosze kiełbasek z pewnością będą zadowoleni.
Sama kiełbaska jest bardzo apetyczna a cebulka to już rozkosz dla podniebienia!
Zachęcam by zrobić taki posiłek również podczas powszedniego dnia, nie tylko na święta.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • * 4 szt białej surowej kiełbasy
    * 2 cebule średniej wielkości
    * musztarda francuska albo miodowa
    * 1/2 szklanki jasnego piwa
    * 1 łyżka majeranku
    * 1/3 łyżeczki papryki ostrej
    * olej
    * natka pietruszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Piwa

Zapiekana biała kiełbasa w piwie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę pokroiłam w piórka i zrumieniłam na 2 łyżkach oleju. Przełożyłam do formy, w której miałam zapiekać kiełbaski. Wlałam piwo.
    Wymieszałam 2 łyżki musztardy z papryką i majerankiem. Każdą kiełbaskę posmarowałam tak przygotowaną marynatą i nakłułam wykałaczką.
    Ułożyłam kiełbaski na cebuli i zapiekałam bez przykrycia ok. 50 minut.
    Przed podaniem oprószyłam natką pietruszki.

Porady

* do marynaty można dodać łyżeczkę miodu

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biała kiełbasa Cebula Piwo

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc Pieczenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować