Biała kiełbasa pieczona w piwie z cebulą i majerankiem

4.5 (145 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Biała kiełbasa pieczona w piwie to świetna propozycja nie tylko na świąteczne wielkanocne śniadanie ale także na zbliżającą się majówkę. Pieczona w piwie z dodatkiem cebuli i aromatycznych przypraw nabiera oryginalnego smaku, jest chrupka i soczysta.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 4 białe kiełbaski
    - 1 duża cebula
    - 1 szklanka piwa
    - sól, pieprz,majeranek,czosnek mielony, kminek mielony, papryka mielona
Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Piwa

Biała kiełbasa pieczona w piwie z cebulą i majerankiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Naczynie żaroodporne smaruję delikatnie olejem, na jego dno wykładam pokrojoną w grubsze półplasterki cebulę. Cebulę delikatnie solę, posypuję przyprawami i mieszam aby cała obtoczyła się w przyprawach. Na tak przygotowana cebulę wykładam kiełbasę, całość podlewam piwem tak aby do połowy przykryło kiełbasę. Naczynie wstawiam do piekarnika ( bez przykrycia ) i piekę w temperaturze 180-200 stopni z termoobiegiem ok. 30-40 minut, aż płyn częściowo odparuje, cebulka zmięknie, a kiełbaska ładnie się zarumieni. W trakcie pieczenia kilka razy obracam kiełbasę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biała kiełbasa Cebula Piwo Kiełbasa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować