Biała kiełbasa parzona zapiekana z cebulą w piwie

5 (1 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Na wielkanocnym stole nie może zabraknąć białej kiełbasy, odpowiednio przygotowana jest bardzo smaczna, polecam.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Pętko białej kiełbasy surowej
    2-3 liście laurowe
    Kilka ziaren ziela angielskiego
    3 ząbki czosnku

    2-3 cebule
    3 łyżki oleju
    1/2 szklanki piwa
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Wędliny

Biała kiełbasa parzona zapiekana z cebulą w piwie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka nalać wody , dodać liście laurowe, ziele angielskie i czosnek, zagotować. Do gotującej wody włożyć kiełbasę i gotować na bardzo niewielkim ogniu przez 20 minut. Cebulę obrać i pokroić w piórka zeszklić na oleju. Sparzona kiełbasę przełożyć do żaroodpornego naczynia na wierzch ułożyć cebulę i.pidalc piwem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekać przez ok. 40 minut.

Porady

Kiełbasę można również włożyć do wywaru i nakryć garnek pokrywa bez gotowania. Sparzyć w ten sposób przez 20 minut.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Pieczenie Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować