Biała kiełbasa zapiekana z cebulą

4.5 (179 ocen)

  • 30 min

Zamiast w żurku to z cebulką.

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki na 2 porcje:
    4 średnie białe kiełbaski
    4 duże cebule
    Olej
    Sól, pieprz, majeranek
Wystaw ocenę:

4.5 (179 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Biała kiełbasa zapiekana z cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kiełbaski jeśli są surowe, ugotować na niewielkim ogniu. Skróci to wówczas czas pieczenia w piekarniku. Cebule obrać i pokroić w cienkie piórka. Ugotowane kiełbasy również obrać i pokroić każdą na trzy części. W naczyniu żaroodpornym lub w kokilkach posmarowanych olejem ułożyć kiełbaski i cebulę, lekko posolić, posypać pieprzem i majerankiem. Całość można podlać odrobiną wody. Piec w temperaturze 180 – 190 stopni aż cebula zmięknie, a kiełbaski lekko się spieką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kiełbasa Mięso

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować