Biała kiełbasa pieczona w piwie z cebulą

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

To prosty przepis na pieczoną kiełbasę. Połączenie cebuli i kiełbasy zawsze się sprawdza, więc tym bardziej danie polecam.

  • 60 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:
    • 5 białych, parzonych kiełbas,
    • 2-3 cebule,
    • Majeranek,
    • 1 szklanka jasnego piwa,
    • Olej do natłuszczenia formy,
    • Zielenina do podania (u mnie szczypiorek)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Piwa

Biała kiełbasa pieczona w piwie z cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przygotowana kiełbasa 1. Białe kiełbasy nacinamy dowolnie. Naczynie żaroodporne smarujemy olejem i przekładamy do niego kiełbasy. Wędlinę posypujemy majerankiem.
  • przygotowana cebula 2. Cebule obieramy i przekrawamy na połowy. Przekrojone kroimy w plasterki.
  • dodanie piwa 3. Pokrojoną cebulą obtaczamy kiełbasę. Całość podlewamy szklanką piwa i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Danie pieczemy około 35-40 minut w 180°C do momentu jak kiełbasa zacznie się rumienić.
    Gotową kiełbasę wyjmujemy, oprószamy zieleniną i podajemy do pieczywa.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biała kiełbasa Cebula Piwo

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować