Bezglutenowe placuszki z komosy ryżowej z jabłkiem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Smaczne i delikatne placuszki z komosy ryżowej z dodatkiem jabłka. Słodzone ksylitolem. Polecam na śniadanie, obiad, deser lub kolację.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 100 g ugotowanej komosy ryżowej
    1 małe jabłko ( 100 g )
    1 surowe jajko
    2 łyżki ksylitolu
    1 łyżeczka cukru waniliowego
    4 łyżki mąki orkiszowej
    1/3 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia
    olej do smażenia
    puder z ksylitolu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Placki Placki z jabłkami

Bezglutenowe placuszki z komosy ryżowej z jabłkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłko obieramy i kroimy w drobną kosteczkę, przekładamy do miski i dodajemy pozostałe składniki. Mieszamy.
    Olej rozgrzewamy i smażymy placuszki z obu stron na złoty kolor. Przed podaniem posypujemy pudrem z ksylitolu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować