Bezglutenowe placuszki gryczano - orkiszowe z jabłkiem na śmietance owsianej

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pyszne bezglutenowe placuszki z dodatkiem jabłka, słodzone ksylitolem. Polecam na śniadanie, obiad, podwieczorek lub kolację.

  • 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 szkl śmietanki owsianej
    1 surowe jajko
    2 łyżki ksylitolu
    1 średnie jabłko
    6 płaskich łyżek mąki gryczanej
    3 łyżki mąki orkiszowej
    1/4 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia
    olej do smażenia
    cukier puder z ksylitolu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Placki Placki z jabłkami

Bezglutenowe placuszki gryczano - orkiszowe z jabłkiem na śmietance owsianej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłko obieramy i kroimy w kosteczkę, przekładamy do miski i dodajemy śmietankę, ksylitol, jajko i mieszamy. Wsypujemy mąki i proszek do pieczenia, mieszamy. Odstawiamy na 15 minut. Po tym czasie smażymy placuszki na rozgrzanym oleju na rumiany kolor. Posypujemy pudrem z ksylitolu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować