Szybka w przygotowaniu, lekka i zdrowa. Nie polecałabym jej do wzięcia na wynos, gdyż nie ma zbyt zwartej konsystencji.
Wartość kaloryczna sporego słoika pasty: 515kcal
Białko: 19g
Tłuszcz: 31g
Węglowodany: 48g
Użytkownik FeelEat
w dniu 30.08.2017 19:23 opublikował przepis:
Bardzo smaczne, ale przez to, że dodałam niewielką ilość cukru, a moje masło orzechowe nie zawierało go w ogóle, wyszły bardziej jak słodkie chlebki orzechowe, niż ciasteczka. Ich struktura przypomina biszkopty. Wartość kaloryczna jednego ciasteczka: 38kcal
Białko: 1,35g
Tłuszcz: 1,35g
Węglowodany: 5,3g
Użytkownik FeelEat
w dniu 30.08.2017 19:15 opublikował przepis:
Przepyszne, wilgotne i puszyste, ciasto idealne! Dość szybkie w przygotowaniu. Upieczona wcześniej dynia powinna być miękka i nie powinna wymagać blendowania - można ją bezpośrednio dodać do ubitych wcześniej składników.
Jeden kawałek, czyli 1/10 blachy to 186,4kcal
Białko: 4,8g
Tłuszcz: 6,4g
Węglowodany: 27,2g
Użytkownik FeelEat
w dniu 30.08.2017 19:11 opublikował przepis:
Uwielbiam jedzenie z grilla! Kiełbaski, kaszanki, sery... szkoda, że większość tych przepysznych rzeczy są tłuste i bardzo kaloryczne. Dobrze, że odpowiednio przygotowane warzywa również fantastycznie smakują po ugrillowaniu.
Wartość kaloryczna jednego szaszłyka: 105kcal
Białko: 5,7g
Tłuszcz: 8,1g
Węglowodany: 2,2g
Użytkownik FeelEat
w dniu 24.08.2017 17:59 opublikował przepis:
Focaccia to jest trochę inna, bo z dodatkiem śmietany. Jakiś czas temu byłam z moim chłopakiem we włoskiej restauracji, w której dostaliśmy focaccie, która była dość mokra w środku. Chcieliśmy odtworzyć ją w domu, bo tak bardzo nam smakowała, jednak wyszła dość sucha, dlatego tym razem do sera dodałam śmietanę (w oryginalnym włoskim przepisie, jak się potem dowiedziałam jest serwatka). Wyszła pyszna. Warte przygotowania!
Nie jest to danie dietetyczne, więc może podaruję sobie obliczanie wartości kalorycznej. Z podanych składników wyszła mi jedna focaccia, którą pokroiłam na 6 kawałków, czyli 2 porcje.
Użytkownik FeelEat
w dniu 24.08.2017 17:55 opublikował przepis:
Idealna propozycja na szybkie śniadanie! Pyszne i bardzo sycące placki, które można zjeść z dowolnymi owocami. Do tej pory kasza manna kojarzyła mi się tylko z kolacjami szykowanymi przez moją mamę. Kiedy byłam mała to zawsze podawała ją ugotowaną na mleku, czasami z syropem malinowym.
Użytkownik FeelEat
w dniu 24.08.2017 17:48 opublikował przepis:
Baaaaaardzo dobry, choć troszkę tłusty omlet. Nie jest czasochłonny, łatwo go przygotować. Kłopotliwe może być kupienie kiełbasy chorizo, gdyż nie w każdym sklepie jest, swoją kupiłam w Lidlu. Uwielbiam omlety i przetestowałam ich już naprawdę wiele, ten jest godny polecenia i na pewno wykonam go jeszcze raz. Jest dobry dla osób, które unikają węglowodanów, a akceptują dużą ilość tłuszczu w diecie. Podaję składniki na jeden omlet dla jednej osoby.
Użytkownik FeelEat
w dniu 24.08.2017 17:29 opublikował przepis:
Zbierałam się do przygotowania tych szyszek naprawdę długo. Przeglądałam różne dostępne przepisy i w każdym mi coś nie pasowało- a to za dużo tłuszczu, a to za dużo cukru, nareszcie znalazłam idealny przepis, który posłużył mi za inspirację i w którym część oleju kokosowego została zastąpiona przez mleczko kokosowe, lekko go zmodyfikowałam przez dodanie mniejszej ilości oleju oraz zastąpienie czekolady przez kakao i wyszła lekka, zdrowa i smaczna przekąska. Z podanych składników wyszło 16 szyszek.
Użytkownik FeelEat
w dniu 24.08.2017 17:25 opublikował przepis:
Przepyszne naleśniki! Zachwycam się nimi ja, zachwycała się też moja Mama, gdy jej je podałam na obiad. Zachęcam do przygotowania do nich sosu czosnkowego na bazie jogurtu naturalnego. Można je oczywiście przygotować bez żółtego sera, jednak wtedy nie będą już tak smaczne. Jeśli macie patelnię, która pozwala na smażenie bez użycia jakiegokolwiek tłuszczu, to Wasze naleśniki mogą być jeszcze bardziej light.
Z podanych składników wyszły mi 4 naleśniki.
Użytkownik FeelEat
w dniu 24.08.2017 17:16 opublikował przepis:
Ciasteczka te są przepyszne, kruche, idealne do kawy. Są dość słodkie. Można zrobić w nich przed upieczeniem dziurkę i zapełnić ulubionym dżemem, ale ja pominęłam ten etap. Są w pełni wykonane z mąki ryżowej, przez co nie zawierają glutenu. Można taką mąkę kupić lub też samemu w domu zmielić ryż (można użyć zarówno ryżu pełnoziarnistego, jak i zwykłego). Na pewno zrobię je jeszcze raz, bo warto! Z podanych składników wyszło mi 15 ciasteczek. Wartość kaloryczna jednego ciasteczka: 46kcal
Białko: 0,83g
Tłuszcze: 2g
Węglowodany: 6,4g