Bezglutenowe placuszki gryczano - orkiszowe z jabłkiem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczne placuszki. Placuszki przygotowałam na jogurcie z dodatkiem ksylitolu. Polecam na słodkie śniadanie, obiad lub kolację.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 150 g jogurtu naturalnego
    1 jajko
    1 średnie jabłko
    1 łyżka ksylitolu
    3 łyżki mąki gryczanej
    3 łyżki mąki orkiszowej pełnoziarnistej
    1/4 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Placki z jabłkami

Bezglutenowe placuszki gryczano - orkiszowe z jabłkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłko myjemy i osuszamy, kroimy i obieramy. Kroimy w kosteczkę i wkładamy do miski. Dodajemy pozostałe składniki i mieszamy. Placuszki smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
    Usmażone przekładamy na ręcznik papierowy i odsączamy z tłuszczu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować