Bezglutenowe placuszki kokosowe z mąki teff z jabłkami

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 2 osób

Smakują naprawdę rewelacyjnie!
Posiadają delikatnie kokosowo-orzechowy posmak oraz maksimum jabłek.

  • 10 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • (około 10 sztuk)
    2 jajka
    5 łyżek mąki teff (płaskich)
    2 łyżki mleka kokosowego (może być inne roślinne lub zwierzęce)
    2 łyżki cukru kokosowego
    1 łyżka wiórków kokosowych (opcjonalnie)
    1 szczypta cynamonu (solidna)
    1 szczypta proszku do pieczenia
    Dodatkowo:
    2 jabłka
    Ponadto:
    masło/olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Placki

Bezglutenowe placuszki kokosowe z mąki teff z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki na placki dokładnie połączyć.
    Na końcu do masy wmieszać jabłka - uprzednio pokrojone w niewielką kostkę.
    Na patelni rozgrzać odrobinę masła/oleju (dosłownie natłuścić nim patelnię) i za pomocą łyżki - wykładać odpowiednie porcje ciasta.
    (1 łyżka stołowa na 1 placuszek.)
    Placki smażyć z obu stron na lekko złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować