BEZGLUTENOWE PLACUSZKI KOKOSOWE

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Ekspresowe placuszki kokosowe, to idealna propozycja na pożywne śniadanie

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki(8 placuszków-2 porcje):
    -3 małe jajka
    -80g wiórków kokosowych
    -5g budyniu waniliowego bez cukru (proszek)
    -2 łyżki wody
    -szczypta soli
    -2 łyżki erytrolu/ksylitolu
    -olej kokosowy/masło klarowane do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Placki Śniadanie

Bezglutenowe placuszki kokosowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • BEZGLUTENOWE PLACUSZKI KOKOSOWE 1. -białka jaja oddzielamy od żółtek
    -białka z dodatkiem soli ubijamy na sztywną pianę pod koniec dodajemy słodzidło i nadal miksujemy
    -dodajemy żółtka i jeszcze chwile miksujemy na małych obrotach
    -dodajemy po trochu wiórki, budyń oraz wodę i delikatnie mieszamy
    -patelnie z dodatkiem tłuszczu rozgrzewamy
    -placuszki smażymy na małym ogniu z oby dwóch stron
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kokos

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować