Bezglutenowe ciasteczka z płatków jaglanych

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pyszne i kruche ciasteczka przygotowane z płatków jaglanych z dodatkiem mielonych migdałów i mąki kokosowej. Polecam na słodki poczęstunek.

  • 50 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szkl płatków jaglanych
    90 g płatków migdałowych
    100 g masła
    1 jajko
    2 łyżki erytrolu
    2 łyżki mąki kokosowej
    1/2 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia
    blaszka
    papier do pieczenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Do kawy Desery Ciastka Jajko

Bezglutenowe ciasteczka z płatków jaglanych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Płatki migdałów mielimy na drobno, przekładamy do miski. Dodajemy masło, płatki jaglane, jajko, erytrol, mąkę kokosową, proszek do pieczenia. Zagniatamy i wyrabiamy gładkie ciasto.
    Z ciasta robimy małe kuleczki wielkości orzecha włoskiego i rozpłaszczamy. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do nagrzanego piekarnika.
    Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 20 minut. Upieczone ciasteczka studzimy i zimne przekładamy na talerz.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Mąka kokosowa Masło Płatki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować