Bezglutenowe ciasteczka gryczane

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Zapraszam na ciasteczka gryczane. Przygotowane na mące bezglutenowej z dodatkiem erytrolu i ekstraktu z pomarańczy. Polecam.

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 i 1/4 szkl mąki gryczanej
    100 g masła
    1 jajko
    4 łyżki erytrolu
    1 łyżka ekstraktu z pomarańczy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Do kawy Desery Ciastka Jajko

Bezglutenowe ciasteczka gryczane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na ciasteczka wkładamy do miski i krótko zagniatamy. Przekładamy do woreczka foliowego i wkładamy do lodówki na około 30 minut.
    Po tym czasie ciasto wyjmujemy z lodówki i jeszcze raz wyrabiany. Z ciasta formujemy małe kulki wielkości orzecha laskowego i lekko rozpłaszczamy np. dnem szklanki. Ciasteczka wkładamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do nagrzanego piekarnika.
    Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 15 - 20 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Mąka gryczana Masło

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować