Bezglutenowe placuszki z płatków jaglanych z miodem

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 2 osób

Placuszki są niezwykle proste i błyskawiczne w przygotowani, dlatego idealnie nadają się na szybkie śniadanie, kolację lub też zwykłą przekąskę, którą można również zapakować do lunch boxa. Dodam jeszcze, iż subtelna miodowa nuta doskonale komponuje się z delikatną konsystencją każdego placka.

  • 10 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • (około 7 sztuk)
    50g płatków jaglanych (około 5 płaskich łyżek)
    50 ml mleka
    1 jajko
    1 łyżka miodu
    Ponadto:
    olej/masło do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Placki

Bezglutenowe placuszki z płatków jaglanych z miodem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki na placuszki wymieszać i odstawić na kilka minut, aby płatki odrobinę napęczniały.
    Po tym czasie na patelni rozgrzać odrobinę tłuszczu i za pomocą łyżki - wykładać niewielkie porcje ciasta.
    (1 łyżka stołowa na 1 placuszek.)
    Placki smażyć z obu stron na lekko złoty kolor.
    Podawać bezpośrednio po przygotowaniu solo lub z ulubionymi dodatkami.
    (Na zimno również świetnie smakują.)

Porady

Placki składają się jedynie z 4 składników, ale możecie je urozmaicić zgodnie z własnymi upodobaniami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Płatki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować