PLACUSZKI Z PŁATKÓW JAGLANYCH

4.49 (145 ocen)

placuszki są lekkie, syte i "mobilne" czyli spokojnie można zabrać je do pracy lub na uczelnię. Z podanych składników wychodzi 6-8 placuszków, z czego jeden ma 77 kcal. Można podać z owocami, domowych dżemem lub spałaszować same, serdecznie zapraszam:)

Składniki:

  • 110 g płatków jaglanych
    85 g kefiru
    1 jajko
    2 łyżeczki stewii
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    Aromat rumowy
    2-3 łyżki mleka
    5 g mąki
Wystaw ocenę:

4.49 (145 ocen)

Zobacz również:

Desery Placki

Placuszki z płatków jaglanych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-19gechs 1. Do miski przełożyć płatki jaglane, dodać stewię, mąkę i proszek do pieczenia. Wymieszać. W drugiej misce dokładnie wymieszać kefir, mleko, jajko i aromat. Do suchych składników dodać mokre i całość połączyć.
  • image-1xs3v6m 2. Patelnię rozgrzać bez tłuszczu. Kłaść po łyżce ciasta i smażyć do zrumienia. Ciasto jest tak gęste, że można w dłoniach uformować placuszek i kłaść na patelnię. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kefir

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować