BARDZO SZYBKA ZUPA BURACZKOWA

2 (5 ocen)

  • 10 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Dziś prosta i szybka w wykonaniu zupa buraczkowa dla większości królowa, jeśli lubicie tą zupę to nic innego mi nie pozostaje jak zaprosić was po przepis na blog kuchnia domowa agi

  • 10 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 100 g tłuszczu gęsiego swojskiego,
    1,5 garści warzyw paski,
    1 garść pokrojonych liści pora,
    1,5 łyżki przyprawy uniwersalnej,
    1 opakowanie buraczków czerwonych gotowanych 500 g,
    2,5 łyżeczki cukru,
    2,5 - 3 łyżki octu 10 %,
    3/4 dużego kubka śmietany 18 %,
    6 - 8 średnich ziemniaków,
    1 mały pęczek natki pietruszki,
    4 ziarenka ziela angielskiego,
    2 małe liście laurowe
Wystaw ocenę:

2 (5 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Bardzo szybka zupa buraczkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • zupa 1. Do garnka wlać 2 litry wody dodać swojski tłuszcz z gęsi lub dowolny tłuszcz kto jaki ma może być nawet olej dodać warzywa oraz przyprawę uniwersalną pogotować na wolnym ogniu przez 10 minut. Po tym czasie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i gotować na wolnym ogniu a w międzyczasie przygotować buraczki czerwone
  • zupa 2. Po wyznaczonym czasie gdy ziemniaki są miękkie dodać buraczki pogotować z nimi przez 5 minut, następnie dodać natkę pietruszki, ziela oraz liście laurowe a w wolnej chwili przygotować śmietanę
  • zupa 3. Wlać przygotowaną śmietanę zagotować i zdjąć z ognia
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować