Babka z nutellą i migdałami

0 (0 ocen)

Pyszna,wilgotna,doskonała na święta Wielkanocne. Przepis jest naprawdę prosty, a ciasto smakuje wyśmienicie.

Składniki:

  • 10 dag kremu typu nutella
    30 dag zmielonych migdałów
    20 dag mąki
    4-5 łyżki słupków migdałowych
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    6 jajek
    szczypta soli
    20 dag masła lub margaryny
    3/4 szklanki cukru pudru
    2 łyżeczki cukru waniliowego
    9 łyżek mleka

    cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Babki Desery

Babka z nutellą i migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przesianą mąkę połączyć z zmielonymi migdałami,słupkami
    migdałowymi oraz proszkiem do pieczenia. Jajka rozdzielić,białka ubić na
    sztywno. Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i
    szczyptą soli. Kolejno dodawać żółtko i mleko. Porcjami wsypywać
    mąkę z migdałami. Dodać nutellę i pianę z białek, wymieszać.
  • 2. Gotowe ciasto przełożyć do natłuszczonej formy (poj.2 l ). Piec w temp. 180 stop. Czas pieczenia 60 min.
  • Babka z nutellą i migdałami 3. Wystudzoną babkę posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Migdały Nutella

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować